10 consells per despertar-te molt millor

Posted By: System Administrator In: Sub Category 1 On: Comment: 0 Hit: 4261

10 consells que t'ajudaràn a dormir i despertar-te molt millor

10 consells per despertar-te més fàcilment

A vegades, despertar-te per el matí pot fer-se una mica complicat. No és senzill reunir la força de voluntat necessària per abandonar el teu niu de llençols, on estàs calentet i tot és suau i on la vida és fàcil.

Però no et preocupis, encara que lo més probable és que despertar-te continui sense ser el teu moment preferit del día, et deixem alguns consells que et poden fer més senzill sortir del llit.

 

Lo més important que tens que fer en primer lloc és assegurar-te de que estàs ben descansat. Necessites una rutina de son saludable per descansar per la nit. No et preocupis si encara no en tens una, qualsevol canvi que facis en els teus hàbits poden suposar una millora. El resume es que quan més descansat estiguis, més fàcil et serà despertar-te cada matí.

 

¿Per què ens costa despertar-nos?

 

Les rons per les que se ens fa tan difícil despertar-nos depèn de molts factors diferents. Com ja hem comentat, la majoría de les vegades aquests problemes venen causats per un mal hàbit de son. Si et costa molt sortir del llit, probablement sigui perquè no estàs dormint lo necesari. La falta de son és la causa més comú de que et costi despertar-te. L'estrès i l'ansietat també poden fer que no consegueixis un son profund fent que et sentis atordit i de mal humor durant el día.

 

També pot pasar que el nostre ritme intern no estigui sincronitzat amb la nostre vida diària. Això vol dir que, per exemple, si tú tens que estar a la teva taula a les 8 del matí, però el teu rellotge intern està programat perque tu et sentis bé quan et despertis a les 9, quan soni la teva alarma a les 7 del matí,  el més probable és que et trobis molt cansat. Pots restablir el teu rellotge intern esbrinant quantes hores de son necessites i establint un millor horari de son en conseqüència.

 

Al final em de tenir en compte que tots breguem amb “la inèrcia del son”. El nostre cervell és incapaç de passar immediatament de l'estat de son a un estat de màxima alerta. La majoría de gent triga entre 15 i 30 minuts en recuperar-se dels efectes de la inèrcia del son.

 

 

 

10 consells per despertar-se més fàcilment

 

Si estàs fart de sentir-te com un zombie per els matins, proba algun dels consells que t'ensenyem a continuació. Potser que no saltis del llit de l'alegría quan soni l'alarma però potser que et resulti algo més fàcil desprendre't dels llençols.

 

1.Fes que apagar l'alarma sigui difícil

És molt més fàcil posposar l'alarma varies vegades si tens el mòvil o el despertador al teu costat. Però la cosa canvia si el col.loques a l'altre costat de l'habitació. D'aquesta manera t'assegures de aixecar-te  si vols apagar aquest so que tant odies.

 

2. Assegura't que hi hagi llum

En quant al despertar-se es refereix, la llum pot ser el teu millor aliat. De fet, quan abans deixis pasar la llum millor et sentiràs. Aixeca lés persianes o encèn la llum. Surt al carrer si pots i dóna un petit passeig. Pot ser que dormir amb les persianes pujades t'ajudi. La llum farà que el teu cervell s'activi i pot ajudar-te a millorar el teu ritme circadià.

 

3.La cafeïna és la teva amiga

Aquella tassa de cafè matiner pot incrementar els teus nivells de serotonina i dopamina, proporcionan-te energía, augmentant la teva concentració i millorant el teu estat d'ànim en general. Procura que si vas a prendre cafeïna sigui per el matí, fer-ho per la tarda-nit pot impedir que consegueixis dormir-te.

 

 

 

4.Esmorza

Inclús si no t'apasiona la idea de menjar només aixecar-te, un petit esmorzar pot donar-te energía al teu cos i ajudar-te a que et despertis. Proba amb alguna cosa de protena com un ou amb unes torrades o un yogur amb alguna peça de fruita. Un bon esmorzar pot ajudar-te a concentrar-te i pot servir com una senyal al teu cos de que és hora de activar-se. I parlant de menjar, una dieta saludable ajudarà a que dormis bé. Intenta menjar aliments que incrementin la teva energía com fruites i verdures, grans sencers i aliments rics en àcids grassos omega-3.

 

5.Calcula cuantes hores de son necessites

EÉs important que et coneguis i que sàpigues quant necessites dormir per poder plantejar el teu horari de son. Tot es redueix al ritme circadià; si ets capaç de esbrinar el rellotge intern del teu cos pots aprofitar-ho. La majoría de persones necessiten entre 7 i 9 hores de son nocturn per estar totalment descansats.

 

6.Assegura't de tenir un bon matalàs

No podem subestimar la importància que té en el nostre descans un bon matalàs i un bon coixí. Un descans còmode pot millorar notablement el teu nivell de son reparador.

Per un altre banda, un matalàs incòmode o un coixí on el teu cap i el teu coll no quedin en una posició neutral faràn que no descansis bé per les nits. És ideal que revisis el teu matalàs cada pocs anys. Si no està complint les teves necessitats el més recomendable és que el canviis.

 

7.Respecta el teu horari de son

Para mucha gente, la hora de acostarse es simplemente una leve sugerencia, no algo que seguir de manera regular. Pero si tienes problemas despertándote por las mañanas intenta acostarte siempre a la misma hora. Puedes convertirlo en una especie de ritual donde seguir ciertos pasos como darte una ducha, desconectar del móvil o el ordenador, leer un rato, etc… Todas estas cosas pueden hacer que te relajes y que te resulte más fácil caer dormido.

 

 

 

8. Evita el alcohol

Puede resultar tentador tomarte una cervecita para relajarte después de un día agotador. Beber alcohol dos horas antes de dormir puede impedir de forma seria que permanezcas dormido o entrar en la fase REM del sueño, la más profunda y reparadora.

 

9.Considera l'ús de melatonina

La melatonina és una sustància química del cervell que pot ajudar al rellotge intern del teu cos. Un agument de la melatonina és una señal per al teu cos de que és hora de dormir. Si se te ha descuadrat l'horari per culpa de un viatge o qualsevol altre complicació, una petita dosis de melatonina pot ser just el que necessites. Parla amb el teu metge per comprovar si els suplements de melatonina poden ajudar-te a mantenir un son regular.

 

10.No facis la migdiada

A tots ens agrada fer la migdiada, però si fer-la està destruint per complert el teu horari de son és millor que la evitis. És normal que t'entri son en algún moment al llarg del día però si consegueixes aguantar despert seràs capaç de dormir-te de seguida per la nit, conseguint que el despertar sigui molt més fàcil al haver descansat lo suficient.

 

Pot ser que no siguis una persona molt matinera, però la bona notícia és que no fa falta que ho siguis. Amb una mica de planificació i un parell d'ajustos en el teu horari, pots arribar a un punt en el que sortir del llit no sigui la pitjor part del día.

Prueba algunas de las sugerencias de este post y comprueba si suponen alguna diferencia en cuanto te cuesta despertarte por la mañana. Con algo de esfuerzo puedes hacer tu rutina mañanera menos dolorosa, sintiéndote mejor durante el día y durmiendo mejor por la noche.

Tags: Joomla

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte January February March April May June July August September October November December

Panel Tool

Full Width Boxed Large Boxed Medium
No

Live Theme Editor

Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Attachment
  • Position
  • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Attachment
  • Position
  • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Attachment
  • Position
  • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear